RC Auta Vizovice o.s.
Pravidla
Soutěže
Články

Jiří Šimek © 2007

Tak a začala nám zimní sezóna desítek a my jsme si v Želechovicích vymínili, že dvoukolky pojedou zvlášť jako samostatná kategorie. Po letní sezóně bývá v tělocvičně vždycky plno a tomu odpovídaly i přihlášky. Celkem 84 závodníků. Navíc se jely i osmnáctiny On roady, těch se přihlásilo celkem 18. Vyhrál Karel Kratochvíl z Havířova,  u kterého je ta zvláštnost, že jezdí pouze přes zimu! První závod a hned vyhrál. A to nikde netrénoval.

Ale pojďme ke dvoukolkám. Sešlo se nás celkem sedm. Já jsem přemýšlel, jaký motor na závod použít. Štalmach, Janoš, Jaremejko a Drahoš Čevela (aha, ejhle zase nový závodník), ti všichni jeli 17-ti závitové motory, já jsem měl na výběr – Johnson Sped 500 a 20-ti závitového Saturna od HPI. Ondra jel MIG500 a Martin nevím co!?

Já jsem tady nechal Johnsona +17zubů pastorek, co jsem měl naposledy ve ValMezu a šel jsem „na věc“, tedy trénovat. HPíčka na předku, na zadku také OFF27. Zadek mi klouzal a mazání jsem nechal doma. To jsem si půjčil. Namazal zadky, za chvíli jdu na věc a světe div se, auto sedí jako přibité.

Na rozpravě se dozvídáme, že pojedeme 6 sedmiminutových jízd, každá jízda se pojede na pořadí. Čtyři nejlepší pořadí se sečtou a vyhotoví se pořadí. Tak to bylo dáno!
1.jízdu jedu 15 kol, 17-ti závitový,
2.jízdu měním pastorek na 15 zubů 18 kol,
3.jízdu mě zlobí servo-saver či-li slabých 8 kol,
4.jízda 16 kol, auto jede fajn,
na 5. jízdu zkouším i na zadek gumy od HPI a ty mi taktéž po namazání sedí. Najíždím 16 kol a zatím nejlepší dojezdový čas,
6. jízdu taktéž 16 kol. A to ti první čtyři se sedmnáctkami najíždí už okolo 20 kol. Roman Štalmach zajel  v jedné rozjížďce rekordních 21. Nedařilo se Drahošovi Čevelovi. Ten jel celkem tři kategorie a k tomu obsluhoval svého syna Adama, který jel sodovky, zkrátka nestačil nabíjet baterky!!

Celkové pořadí: Štalmach, toho statečně proháněl Zd. Janoš, třetí P.Jaremejko, bramborový Drahoš Čevela, pátý já, šestý Martin a poslední Ondra. Ten najížděl pouhých 13 kol. Když jsem mu řekl, co mám v autě za motor a pastorek, nechtěl věřit! Já jsem byl sám s sebou i s autem spokojený a na příští závody musím taktéž pořídit nějaký lepší motor. Abych stačil těm vlkům přede mnou. Další radostná zpráva: do příštího závodu nastoupí i Jirka Hrabec z Havířova. Co vím, tak je nás už celkem 11!! Další závod se jede 22.11. opět v Želechovicích. A co vy ostatní, nepřidáte se k nám?!

Tak čau, Fanán

Fotky schválně nedávám, podívejte se do zlínské fotogalerie nebo www.theHipish.wbs.cz