RC Auta Vizovice o.s.
Pravidla
Soutěže
Články

Jiří Šimek © 2007

3. závod ve Skřipově 24. 6. 2007

Naše monstry po posledním závodě již očištěné, zkontrolované, všechny šrouby dotažené, baterie nabité, čekají až nadejde den „D“. Na internetu sledujeme stav přihlášených. Je pátek 18.00 hod. a stav je 28 buggyn a 34 monstrů – tedy slušná porce!! V duchu si říkám, že bychom se mohli umístit v první půlce, no Fanánek by mohl snad jet i finále. Vycházely mu dobře karty oproti mé osobě. Ve čtvrtek totiž volal Tony Hybler z Dol. Němčí, že pojede už v sobotu trénovat a že s ním nejede Martin, takže by se pro Fanánka zastavil a vzal ho do Skřipova. Samozřejmě, že jel, bylo by škoda toho nevyužít.

Já a manželka jsme vstali v neděli a v klidu jsme naložili auto. Do Skřipova jsme dojeli v 8 hod. Počasí na ČT1 hlásilo na neděli až 30°C a celý den bez deště. A to se vyplnilo, ale bylo trochu chladněji, prostě ideální stav počasí. Po deváté začíná kolotoč tří pětiminutových rozjížděk.
1. runda: já 8 kol, Fanánek 6. Tony mu říká, co dělá, že v sobotu jezdil jinak.
2. runda: já opět 8 kol a Fany taktéž 8 kol, a dojezdový čas 5:00:15! Toto byl zatím druhý nejlepší čas!
3. runda zajetá trochu hůř. Ale celkově Fanánek 4, a já celkově 21. Já jedu čtvrtfinále na 10 minut z prvního místa a věřím si, že postoupím do semifinále. Nepostoupil jsem. Díky nedisciplinovanosti jednoho závodníka. Skončil jsem až 3. A bylo vymalované. Celkově 24. místo a 36 bodů.

Fanánek jede „B“ semifinále z prvního místa. Věřím mu, že postoupí do finále. A je odstartováno! Ujímá se vedení. V půlce závodu začíná předjíždět slabší závodníky o kolo a jak už to bylo u mne, z boku do něho naráží „slabčák“, chcípá mu motor. V depu dotankujeme, ale motor ne a ne naskočit. Tento marný boj vzdáváme. Fanánek končí na 20. místě. Oba dva zklamaní pomalu balíme, věci putují do Fabie, ale zůstáváme, pomůžeme našim kamarádům v buggynách.

Martin Jahoda si v postupovkách vyjel 2. místo – či-li jasné finále, jeho otec končí v semifinále na místě sedmém, Martin Beníček – tomu se cosi nedaří, no a Tony Hybler – v semifinále byl první, takže druhý finalista.
Ve finále tito dva obsadili: Tony 2. místo a Martin Jahoda byl po velké bitvě třetí!!! Takže toto byla alespoň slabá náplast na náš neúspěch.

Každý závod je jiný, takže už se těšíme na další, již čtvrtý závod ve Skřípově. Ve fotogalerii je z tohoto závodu zase pár fotek, více jich bude na skřípovských stránkách a na stránkách Tonyho Hyblera (www.jkcarsteam.com, www.kyosho.wbs.cz).

Úterý 26.6.

Já už mám očištěné a zkontrolované auto a jelikož jsem potřeboval předělat i trochu tlumiče, tak jsem provedl jejich repasi a výměnu oleje. Dva tlumiče jsem musel vyměnit na zadní nápravě, to byl důsledek 3. rozjížďky a čtvrtfinálové jízdy jednoho bezohledného závodníka! Při minulém 3. závodě mé auto jeho podstatně lépe než ve druhém, ale nebylo to ještě ono, proto ta repase tlumičů. Dneska bude čistit své auto Fandas, abychom se mohli podívat na motor, on je asi trošičku špatně seřízený, ale zatím nevím, to se jen domnívám.A taky by to chtělo den před závodem jet a potrénovat ve Skřípově...